Kika Koning Zwaan Yoga wellness mindfullness Oosterbeek Bewegen Muziek Hanpdan

Yoga

Yoga is een mooie ingang voor een ontspannen en liefdevol leven. Het beïnvloedt op een positieve manier je lichaam en je geest. Je gedachtes worden rustiger en helderder en je wordt je meer bewust van je lichaam en gevoelens.

Door yoga vergroot je je bewustzijn. Je leert jezelf steeds beter kennen. Je kijkt met met meer aandacht en compassie naar jezelf en naar je omgeving.
Daarnaast ontwikkel je met yoga een krachtig en soepel lichaam in letterlijke en figuurlijke zin. Door een stevige en ontspannen basis ervaar je meer kalmte, veerkracht, evenwicht en energie.

En dat is heel welkom in onze drukke maatschappij! Velen van ons ervaren een druk en vol leven. Werk, school, social media, opvoeden, familie, vrienden en de hoeveelheid keuze mogelijkheden en verwachtingen kunnen onrust en disbalans geven.

Kika Koning Zwaan Yoga wellness mindfullness Oosterbeek Bewegen Muziek Hanpdan

Mindfulness en meditatie
Mindfulness is een training in aandacht. Je herinnert je wat er in het ‘Nu’ gebeurt. Je wordt je bewust van wat je voelt, ziet, hoort en ervaart.

Je ontdekt hoe je met aandacht bij jezelf kunt blijven temidden van alle afleidingen, zorgen over het verleden of de toekomst. Vriendelijk en zonder oordeel. Dat zorgt voor rust en acceptatie.

Meditatie is een mooie manier om mindfulness te beoefenen. Tijdens de yogales ervaar je hoe je de lichaamshoudingen met aandacht kunt benaderen en hoe je mindfulness in je dagelijks leven kunt integreren.

Yogales
De yogales is opgebouwd uit houdingen (Asana’s), ademoefeningen (Pranayama), ontspanning en meditatie.

We beginnen met een aandachtsoefening om te landen in het ’hier en nu’ en een rustige warming up om de spieren wakker te maken. Daarna bouwt de les op met ademoefeningen en een serie yogahoudingen. Deze beide zorgen ervoor dat je ruimte creëert in je lichaam om je levensenergie te laten stromen.

Door met aandacht naar je adem en je lichaam te gaan, verweef je de mindfulness met de yoga. Zo veranderen de losstaande oefeningen in een totale beleving van aandacht, rust en focus.

In de les wordt er een mooie balans gecreëerd tussen inspanning en ontspanning. De eindontspanning (Savasana) is het belangrijkste afsluitende onderdeel van de les. Je lichaam mag de opgedane ervaringen verwerken. Door de diepe ontspanning krijgt je lichaam tijd om te herstellen. Zodat jij weer met rust en energie naar huis kunt gaan!

De les wordt gegeven in een kleine groep en is persoonlijk en warm. Een afsluitend kopje thee zorgt voor een complete afronding en ruimte voor het delen van je ervaringen.

Kika Koning Zwaan Yoga wellness mindfullness Oosterbeek Bewegen Muziek Hanpdan

Voordelen van Yoga

 • je ontwikkelt kracht en souplesse
 • je lichaam ontspant diep
 • je denken komt tot rust
 • je slaapt beter
 • je krijgt meer levenslust en energie
 • je ademhaling verbetert
 • je concentratie vergroot
 • je ervaart innerlijke rust en vertrouwen
 • je ontwikkelt flexibiliteit en veerkracht
 • het vergroot je bewustzijn en inzicht
 • je versterkt je intuïtie en spirituele ontwikkeling
 • je denken wordt helderder
 • je staat ‘steviger’ in je schoenen

Voor wie?

Yoga is voor iedereen! Hoe jong, oud, ervaren of onervaren je ook bent. Yoga is er in allerlei soorten en maten en je mag zelf ontdekken wat het beste bij jou past en wat je nodig hebt. Of je nou meer ontspanning in je lijf en leven wilt, minder wilt piekeren of op zoek bent naar spirituele verdieping; het kan allemaal! Of allemaal tegelijk. Mijn ervaring is dat je er een gezonder en liefdevoller mens van wordt!